Winkels

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkels

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Hoekpand, oorspronkelijk twee handelshuizen volgens het kadasterarchief gebouwd in 1929. Ondiepe brede constructie van twee bouwlagen en vijf traveeën, rechts één hoektravee, en aan weerszij een zijgevel van één travee, onder mansardedak (kunstleien). Lijstgevels met parement van baksteen met verwerking van simili, gele baksteen en op plint van blauwe hardsteen. Getrapt verdiepte rechthoekige muuropeningen met brede lateien gemarkeerd door druiplijst. Voorgevel met variërende traveebreedte. Licht vooruitspringende middentravee en hoektravee, beide uitlopend in dakvenster met gebogen afdekking. Borstweringen verfraaid met verdiepte panelen. Pui met brede liggende winkelvensters. Brede deur in de afgeschuinde hoek (nummer 7). Vernieuwd houtwerk.