• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Tweewoonst gebouwd naar ontwerp van 1930 van architect De Pauw (Brugge). Breed hoekpand van drie bouwlagen onder plat dak. Lijstgevels van twee, vijf en twee traveeën met kleurrijk parement van gele baksteen met rode baksteen aangewend onder meer in banden, ter markering van de lateien en bogen en verwerkt in decoratief metselverband in verdiepte boogvelden. Gecementeerde band met schijnvoegen boven de plint; plint van blauwe hardsteen. Gevels bovenaan afgelijnd door verspringende betonnen daklijst op rode bakstenen band met getrapte consoles en tandlijst. Beide gevelhoeken benadrukt door rode bakstenen lisenen met siermetselwerk in de bekroning. Rechthoekige vensters, in de brede venstertraveeën van beide korte zijgevels met deur, met drielichten onder korfboogvormige ontlastingsbogen. Behouden paneeldeuren.

• Stadsarchief Dendermonde, Bouwplannen, 1930/69 (volume 10/69).