Café Den Blauwen Steen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café Den Blauwen Steen

Beschrijving

Vermoedelijk daterend uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Bakstenen hoekhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën breed onder zadeldak (mechanische pannen) met aandaken. Twee bakstenen zichtgevels met verwerking van witte geglazuurde steen in banden en ontlastingsbogen. Voorgevel met symmetrische dubbelhuisopstand afgelijnd met houten kroonlijst op modillons. Lijstgevel begrensd door hoeklisenen en met uitspringende centrale deurtravee. Voorzien van rechthoekige muuropeningen onder lateien van blauwe hardsteen.

Zijgevel aan Kroonveldlaan met tuitgevel eveneens begrensd door lisenen en met centrale uitspringende venstertravee voorzien van zoldervenster met kloosterkozijn. Geveltop op schouderstukken en begrensd door uitspringende muurbanden Getoogde vensteropeningen op de bovenverdiepingen. Gewitte achtergevel afgelijnd door getrapte daklijst.

L-vormige lage aanbouw onder snijdende zadeldaken (mechanische pannen), aan de achtererfzijde schuilgaand achter aanbouw met feestzaal.