Dokterswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dokterswoning

Beschrijving

Deels vrijstaand woonhuis gebouwd als dokterswoning naar ontwerp van 1950 van architect Fritz Bosteels (Dendermonde) voor E. Van Hulst. In het ontwerp waren onder meer een massage- en gymnastiekruimte voorzien. Het linkerdeel was ingericht als woning, het rechtergedeelte als praktijk. Tuin afgesloten met dieperliggend hek links van het huis. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder half schilddak (zwarte pannen). Afgeronde linkerhoek. Lijstgevel uit gele baksteen op plint van arduin. Horizontaliserend effect van brede gekoppelde vensters en witte banden. Rechthoekige muuropeningen, centraal deurvenster met balkon, net als voordeur gevat in uitspringende omlijsting. Vensters ingevuld met groengetint glas in lood.

• Stadsarchief Dendermonde, Bouwplannen, 1950/ 29 (volume 23/29).