Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Herenhuis, naar een ongesigneerd ontwerp goedgekeurd bij het stadsbestuur op 28 maart 1922.

Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een mansardedak in kunstleien en mechanische pannen met twee dakkapellen. Gecementeerde (?) lijstgevel met symmetrische opbouw, gevat tussen lisenen met sokkel en geometrische decoratie. Vooruitspringend, hoger oplopend middenrisaliet met een gebogen erker en vlaggenmast op de bel-etage en een recht dakvenster (tweelicht) onder een gebogen fronton. Rechthoekige muuropeningen gevat binnen een vlakke omlijsting, op de bovenverdieping voorzien van een lage balustrade boven een korfvormige dorpel. Vleugeldeur met deurlicht en bovenlicht voorzien van siersmeedwerk, gevat binnen een omlijsting uit blauwe hardsteen. Houten kroonlijst op uitgelengde modillons. Plint uit blauwe hardsteen met keldergaten voorzien van smeedwerk.

• Stadsarchief Dendermonde, Bouwplannen, 1922/34 (volume 3/34).