Café Sporttaverne

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café Sporttaverne

Beschrijving

Burgerhuis met art-deco-invloeden. Voorheen café "Sporttaverne" (zie gevelopschrift) van "Pascal Marechal" (zie bouwplan), in 1928 gebouwd naar een ontwerp van architect De Coene.

Rijhuis van één travee en drie bouwlagen onder een schilddak in kunstleien. Lijstgevel met een geelgeschilderde bepleistering. Hoge muuropeningen met afgeschuinde hoeken op de begane grond, onder een getoogd drielicht in de tweede bouwlaag. De bovenste verdieping wordt getypeerd door een overdekt terras met een smeedijzeren balustrade binnen een rondbogige opening, bekroond door een getande gebogen daklijst met gestrekte uiteinden, waaronder het opschrift "Sporttaverne".

• Stadsarchief Dendermonde, Bouwplannen, 1928/6 (volume 9/6).