Ensemble van burgerhuizen

Ensemble van drie huizen, gebouwd in de eerste decennia van de 20ste eeuw.

Breedhuis opgetrokken in spiegelbeeldschema. Vijf traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak in kunstleien. Houten kroonlijst op modillons. Lichtrode bakstenen gevel geritmeerd door lisenen, met centraal een serliana voorzien van marmeren (?) zuiltjes, onder cartouches met een granaatappel (?), en twee korfbogige vensters met tussengelegen overhoekse muurpenant die een dakvenster met puntgevel op schouderstukken draagt. Uiterste traveeën getypeerd door een spaarveld tussen aflijnende lisenen, bovenaan afgeboord door boogfries dat wordt onderbroken door een verdiept zoldervenster, oplopend in een tuitgevel. Voornamelijk rechthoekige muuropeningen, onder een sierboog in de tweede bouwlaag, onder een getoogde blinde boognis in de derde bouwlaag. Drielichten in de centrale en uiterste traveeën van de tweede bouwlaag. Gebruik van blauwe hardsteen of kunststeen voor onder meer banden, friezen, cordonlijsten, consoles, vensteromlijstingen met negblokken, lateien, vensterposten, hoekstenen, neuten. Vernieuwd houtwerk. Verbouwde pui.