Graanwinkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Graanwinkel

Beschrijving

Opvallend winkelhuis, vroegere graanwinkel De Meyere, volgens kadastrale gegevens gebouwd in 1941 samen met een hangar links ernaast. Baksteenbouw van twee bouwlagen onder plat dak. Lijstgevel met parement van gele baksteen met verwerking van donkere steen in plint en decoratief uitgewerkte gevelbeëindiging, en similisteen voor de decoratieve lateien. Centrale portiek met twee gekoppelde deuren, nummer 49 naar vroegere winkel, beide met gevelkapelletje van "Regnum Mariae" boven de deur, vermoedelijk aangebracht in 1964.