Café en feestzaal Th. D'Havé

Beschrijving

Voormalig café en erachter gelegen feestzaal. Café, volgens het kadasterarchief opgetrokken in 1914 door Th. D'Havé. Feestzaal gebouwd in 1931, vergroot en voorzien van veelhoekige voorbouw in 1942.

Aan de straat gelegen caféhuis van vier traveeën onder zadeldak (mechanische pannen) met later toegevoegde dakkapel. Kleurrijke bakstenen straatgevel op gecementeerde plint, met gele baksteenbanden en ontlastingsbogen van getoogde muuropeningen. Travee-indeling aangegeven door sierankers. Rondbogige zoldervensters in rechter zijgevel.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen