Villa Dhooge

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Dhooge

Beschrijving

Villa gebouwd in 1939 door veevoederfabrikant Edward Dhooge achter zijn fabriek, naar ontwerp van architect K. Van Cauwenberghe. Voor de villa aangelegde siertuin. Volledig onderkelderd bakstenen huis met centraal volume van twee bouwlagen onder pannen schilddak (haaks op de voorzijde), geflankeerd door bureau links en uitgebouwde zitkamer rechts, beide van één bouwlaag, laatst genoemde met platdak en terras met buisleuning. Sobere gevelopbouw met rechthoekige muuropeningen en gemarkeerde deur in omlijsting van zandsteen. Deur voorafgegaan door bordes.

• Stadsarchief Eeklo, Bouwvergunningen.