Burgerhuis met traditionele kern

Beschrijving

Burgerhuis met dubbelhuisopstand van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, pannen). Eenvoudige bepleisterde en beschilderde, neoclassicistische lijstgevel op plint, te dateren in de eerste helft van de 19de eeuw. Links wijzen een bewaard muuranker met gekrulde spie en smalle penanten op een traditionele 17de-eeuwse kern. Rechthoekige vensters op afzonderlijke lekdrempels met sierlijk uitgeholde dagkanten, ijzeren rolluikkasten en op de bovenverdieping parapetten. Geleed kordon onder een gekorniste kroonlijst.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine