• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Voormalige hoeve; oud huis gedateerd van 1722 en nieuw huis volgens kadasterarchief van 1912.

Gedeeltelijk behouden oud huis van heden drie traveeën en één bouwlaag onder pannendak. Door middel van jaarankers gedateerd 1722. Gewitte gevel op gepikte plint en afgelijnd met geprofileerde bakstenen lijst. Twee behouden bolkozijnen met kleine roedeverdeling en diefijzers en voorzien van ontlastingsboog. Laag uitgebouwde achterzijde onder mank dakschild. Zijgevels met sporen van muurvlechtingen. Binnenshuis behouden oude woonkamer met balklaag met twee moerbalken met typische 18de-eeuwse versieringen, grote schouw en rode tegelvloer.

Huis van 1912, van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen). Onbeschilderde bakstenen gevel op plint van grijze baksteentjes. Licht getoogde vensters en deur met behouden schrijnwerk en persiennes; doorgetrokken waterlijstjes van grijze baksteen. Grijze baksteenbanden ter hoogte der middendorpels. Boven deur verzekeringsplaatje "IR Gand". Sierankers. Zeshoekige cementtegel met bloemmotief boven de muuropeningen.