Schoolhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Schoolhuis

Beschrijving

Neotraditioneel bakstenen huis gelegen tussen de basisschool en de pastorie, ten noorden van de parochiekerk. Volgens het kadasterarchief gebouwd als schoolhuis bij de nieuwe parochieschool door professor C. Van Crombrugghe in 1912. Voortuin afgesloten door bakstenen muurtje met ijzerwerk en ijzeren hek aan bakstenen pijlers.

Ruim gebouw van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen) tussen zijtrapgevels. Brede rechter travee hoger opgetrokken in trapgevel. Kruiskozijnen met bakstenen middenstijl en arduinen tussendorpel en onderdorpel, afgesloten met persiennes. Linker zijgevel, gericht naar de pastorie, verrijkt met spitsboogvormige travee-nis afgewerkt met muurvlechtingen.