• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Voormalige hoeve met losstaande bestanddelen, met boerenhuis ten noorden van het begraasde erf, voorheen ten oosten bakstenen dwarsschuur met stallen en andere dienstgebouwen, minstens opklimmend tot de 18de eeuw, nu verkaveld en buiten gebruik. Begraasd erf afgesloten door ijzeren hek aan betonnen hekstijlen.

Boerenhuis van acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (rode pannen) gevat tussen zijaandaken, vermoedelijk uit de 18de eeuw. Witgeschilderde verankerde bakstenen gevels op gepikte plint. Naar het zuiden en de straat gerichte voorgevel. Zes hoge rechthoekige vensters met houten kruiskozijnen met kleine roedeverdeling en houten luiken, wit en groen geschilderd. Lage getoogde deur in zesde travee, voorzien van grijsgeschilderde bakstenen omlijsting. Linker zijgevel, onbeschilderd en afgewerkt met muurvlechtingen. Zijaanbouwsels onder lessenaarsdak. Lager uitgebouwde achterzijde in noordoosthoek getralied keldervenstertje.

Ten noorden, achter het huis, oud bakstenen dienstgebouwtje van drie traveeën onder zadeldak (pannen) tussen zijaandaken met muurvlechtingen.

Auteurs: Lanclus, Kathleen