Café en boerderij

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café en boerderij

Beschrijving

Voormalig café met boerderij naar verluidt café "In Antwerpen" genaamd en ook " 't Boerken", sinds 1988 woning. Rijhuis van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (cementpannen), verbouwing van 1901 van bestaand huis (volgens kadasterarchief). Goed bewaarde verankerde bakstenen lijstgevel met knipvoegen. Contrasterende gesinterde bakstenen banden en boogstenen en typisch groen en wit geschilderd houtwerk. Gebogen muuropeningen bewaren hun originele ramen en vensterluiken. Lage zoldervensters op cordonlijst van gesinterde baksteen. Toegangspoort rechts met houten latei. Brede houten kroonlijst op modillons. Kleine stal voor drie koeien op het achtererf.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke