Administratief centrum

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Administratief centrum

Beschrijving

Administratief centrum Lebbeke. Volgens een gedenkplaat geopend op 30 september 2000. Gedeeltelijk ingericht in een vleugel van de voormalige Vrije Vak- en Beroepsscholen van Lebbeke, opgericht in 1926, volgens literatuur naar plannen van aannemer architect Edmond Van den Heule, stichter en leraar aan de Vakschool. Een aanpalende nieuwbouw werd gerealiseerd naar plannen van de architecten L. Pieters en S. De Ridder.

Vroegere schoolvleugel van vijftien traveeën en twee bouwlagen onder plat dak, opgetrokken uit baksteen en sterk geritmeerd door bakstenen lisenen en rechthoekige spaarvelden waarbinnen brede getoogde vensters met roedeverdeling gevat zijn. Eerste, zesde, negende en twaalfde smallere traveeën met rondboogdeuren en getoogd bovenlicht. Twaalfde travee met rondboognis met beeld van de Heilige Jozef met kindje Jezus boven het bovenvenster.

• VERMEIREN A. Bij de kaft, Kasteel van Pierre De Naeyer, in Heemkring Lebbeke, XIV, 4, 2002, p. 97.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke