Beschrijving

Oorspronkelijk gesloten hoeve minstens opklimmend tot begin 19de eeuw, met het woonhuis ten westen palend aan de straat, volgens het kadasterarchief gesplitst in twee wooneenheden in 1872. Bij inventarisatie in 2001 leegstaand. Boerenhuis met verwaarloosde voortuin, van acht traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak. Verankerde gecementeerde voorgevel met rechthoekige vensters op arduinen dorpels, onder houten lateien, witgeschilderde luiken met klemmen in de vorm van hoofdjes en deels bewaard 19de-eeuws schrijnwerk. Rechthoekige deur met drie treden, houten tussendorpel en latei; getralied bovenlicht met typische roedeverdeling met ingeschreven cirkels. Rechts aansluitende poort met doorrit naar het binnenerf dat in twee gesplitst is door een muur. Ten noorden, oosten en zuiden omheen het binnenerf gegroepeerde aaneensluitende bakstenen schuur en stallen, deels ingestort.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke