• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis

Beschrijving

Deel van een voormalige omgrachte hoeve, ingeplant bij de Vondelbeek, volgens het kadasterarchief, uitgebreid en gesplitst in twee woningen in 1872 en 1903. Leegstaand in 2001. In een straatbocht ingeplant boerenhuis met links aanleunende poort en ten oosten ruime haaks op de straat ingeplante schuur. Woonhuis van vier traveeën onder pannen zadeldak met twee toegevoegde dakvensters en links toegevoegde travee met schermgevel en lessenaarsdak achteraan. Verankerde baksteenbouw op gecementeerde plint, rechthoekige vensters met houten lateien, arduinen dorpels, ijzeren tralies en luiken met luikklemmen met mannenhoofdjes. Rechthoekige deur met rechtstanden in gesinterde baksteen en houten latei. Aflijnende muizentandfries. Brede poort onder pannen zadeldakje op uitgesneden houten consoles. Ten oosten, grote bakstenen schuur met gewitte erfgevel op gepikte plint en afdekkend.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke