Twee burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuizen

Beschrijving

Oorspronkelijk twee neoclassicistische burgerhuizen van drie en vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, volgens het kadasterarchief samen wederopgebouwd in 1883, thans beiden ontpleisterd. Bakstenen enkelhuis en dubbelhuis op een plint van hardsteenplaten, horizontaal gemarkeerd door een gecementeerde fries, kordonlijst en een houten kroon- en tandlijst op consooltjes. Rechthoekige vensters met bewaard origineel schrijnwerk en persiennes. Rechthoekige deur in geprofileerde arduinen omlijsting op neuten.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke