Café van brouwerij De Witte

Beschrijving

Voormalig café van de nabij gelegen brouwerij De Witte doch oorspronkelijk één hoeve met Kouterbaan nummer 115, volgens het kadasterarchief in 1923 aangebouwd aan het bestaande hoevetje van 1838 en uitgebreid in 1883.

Haaks op de straat ingeplant cafégebouw onder geknikt wolvedak (cementpannen). Verankerde baksteenbouw op gecementeerde plint en zijgevels. Voorgevel met getoogde centrale deur en twee vensters; twee kleine vensters in spaarveld van de zolderverdieping, afgewerkt met bakstenen muizentand onder de afgeknotte top en boogfries boven de hoekpenanten. Breed venster onder I-latei in de rechter zijgevel.

Rechts in L-vorm aansluitend hoevetje onder pannen zadeldak (Kouterbaan 115) waarvan de linker travee thans hoort bij het cafégebouw.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke