Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Villa in cottagestijl, volgens een herdenkingsteen in de hekpijler van 1921 naar ontwerp van architect S. Smitz. Vermoedelijk gebouwd in opdracht van Herni Duvieusart, directeur van de ernaast gelegen fabriek. Omringende tuin afgesloten door vernieuwd ijzeren inrijhek aan bakstenen pijlers en overluifeld houten voetgangershekje aan bakstenen pijlers. Baksteen villa met imitatievakwerk van twee bouwlagen onder vernieuwde pannendaken. Sierankers. Deurtravee in oostgevel hoger opgetrokken in puntgevel afgewerkt met imitatievakwerk, sierlijke ijzeren nokbekroning met verwerking van initialen HD. Straatgevel naar het noorden gericht, met licht uitspringend linker travee met fraaie houten erkers, hoger opgetrokken in puntgevel afgewerkt met imitatievakwerk, dakoverstek rustend op uitgesneden houten consoles, gelijkaardige ijzeren nokbekroning en windwijzer.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen