erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
47645
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47645

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Enkelhuis in eclectische stijl, volgens kadastergevens van 1908, volgens een gevelsteentje rechts naast de deur gebouwd door de Eeklose aannemer Cambien. Opvallende gevel met invloeden uit de traditionele architectuur en met kenmerken uit de art nouveau. Puntgevel gecombineerd met lijstgevel op plint van bossage van arduin. Kleurrijke roodbakstenen gevel met verwerking van witte bakstenen voor hoekkettingen, en groene tegelpanelen en groen glas. Linker risaliet uitlopend in topgevel. Behouden witgeschilderd schrijnwerk in art-nouveastijl, ook het ijzeren balkonhek op de bovenverdieping is in art nouveau. Betegelde panelen in boogvelden.


Bron: BOGAERT C. & LANCLUS K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21n, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Burgerhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47645 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.