• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Woning volgens het kadasterarchief heropgebouwd in 1889 door beeldhouwer Karel Smitz. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, opgetrokken uit oranjerode baksteen verrijkt met zwarte baksteen voor ontlastingsboogjes, puilijst en een decoratieve fries onder de houten kroonlijst op consoles. Plint van hardsteenplaten. Zeer verzorgd metselwerk met knipvoegen; sierankers op de penanten. Getoogde muuropeningen op arduinen dorpels, met zandstenen hoekblokken; vensters met glas in lood. Beglaasde deur met bovenlicht met gesmeedijzeren vullingen. Mooie ijzeren trekbel.

Interieur met mooie trap met gesculpteerde trappaal, kast, schouwen in neorenaissancestijl, uitgevoerd door Karel Smitz.

• VAN DE WOESTIJNE P., Karel Smitz en de Eeklose meubelnijverheid, in Heemkundige bijdragen uit het Meetjesland, XIX, 2005, 3, p. 117-148.