Molenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Molenhuis

Beschrijving

Voormalig molenhuis, vrijstaand breedhuis met dubbelhuisopstand van vier traveeën en anderhalve bouwlaag, opgetrokken uit baksteen op rechthoekige plattegrond onder zadeldak (schuin ingeplant op omhaagd terrein, Vlaamse pannen), opklimmend tot de 18de eeuw, zie inplanting op de Ferrariskaart ven 1771-1777.

Verankerde lijstgevel gemarkeerd door witgekalkte muurbanden en rechthoekige muuropeningen onder arduinen latei, oorspronkelijk met bepleisterde rechtstanden. Bakhuisje (nok loodrecht op de woning) ten zuidoosten.

• S.N., Vorselaar vroeger, Uitgave van de Heemkundige Kring Joris Matheussen, Vorselaar, 1985, p. 122.