Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, ingeplant op een aan straatzijde omhaagd terrein met boomgaard ten westen. Huidig uitzicht en bijgebouwen van circa 1900.

Woonstalhuis van vier + vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Verhoogde bakstenen lijstgevel, zie bouwnaad en verschil in baksteen. Beluikte steekboogvensters met bewaard houtwerk en dito deur in woning, rechthoekige vensters onder houten latei in stal. Opkamer in noordoostelijke hoek.

Parallel wagenhuis ten noordwesten. Langsschuur ten zuidwesten: vier traveeën geritmeerd door lisenen, onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen); aan straatzijde kruis van gesinterde baksteen en gedichte rechthoekige poort onder ijzeren I-balk.

Aanvullende informatie

Het woonstalhuis en de schuur werden gerenoveerd omstreeks 2014. Het wagenhuis ten noordwesten van het woonhuis blijkt gesloopt volgens luchtbeelden van 2016.

• Geopunt Vlaanderen, Luchtfoto Vlaanderen, winter 2016, Middelveld 13, Lille [online], https://www.geopunt.be/ (geraadpleegd op 19 februari 2021).