Villa in cottagestijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa in cottagestijl

Beschrijving

Cottage-getinte villa van één tot twee bouwlagen onder complexe leien bedaking, uit het vierde kwart van de 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw.

Baksteenbouw met gevarieerde muuropeningen, gemarkeerd door decoratieve verwerking van zwarte en gele baksteen voor muurbanden, rollagen en friezen. Typisch overkragende daken met houten schoren en halfronde erker links.

Voormalige dokterswoning van de familie Goetschalckx.

Dokter Emiel Goetschalckx laat de woning bouwen in 1898. De plannen werden getekend door zijn schoonbroers Eugeen en Ernest Dieltiëns uit Grobbendonk.

Infobrochure van de gemeente Lille van november 2008 op http://www.lille.be/index.php?currentNumber=0.7&currentIsExpanded=0