Wegkapel Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Wegkapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart, met twee linden vooraan en één achteraan, gelegen op de hoek met Opstal.

Baksteenbouw op rechthoekige plattegrond onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw, in 1884 ingetekend op het kadaster. Puntgevel met ten dele betraliede deur en rondbooglicht met ijzeren roeden onder druiplijst in verdiept gevelvlak met klimmende baksteenfries. Zijgevels met rondboogvensters in verdiepte rechthoekige gevelvlakken eveneens met baksteenfriezen. Bepleisterd en beschilderd interieur met zwarte tegelvloer.

• Kadasterarchief Antwerpen, Mutatieschetsen Kasterlee/Tielen, 1884/5.