Vrijstaand burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vrijstaand burgerhuis

Beschrijving

Alleenstaand dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan de straat, kunstleien) met houten kroonlijst met tandlijst op klossen en gegroefde voluutconsoles, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Ontpleisterde lijstgevel met centraal deurrisaliet met balkon op gegroefde voluutconsoles. Steekboogvormige muuropeningen, beluikte benedenvensters, doorgetrokken lekdrempels op bovenverdieping; begane grond met rechthoekig venster rechts. Linker zijgevel met rechthoekige deur in arduinen entablementomlijsting.

Auteurs: Steyaert, Rita