Sint-Jozefkapel met lindebomen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Jozefkapel

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Sint-Jozefstraat, rechthoekige kapel van twee traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), van einde 19de eeuw.

Baksteenbouw met verdiepte gevelvlakken. Rondboogportaal en rondboogvensters met ijzeren roeden. Bepleisterd en beschilderd interieur met kruisgewelf. Identieke, iets oudere kapel (1890) in het Geelse gehucht Ten Aard (Oudekastelseweg).

Auteurs: Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

De kapel wordt omgeven door geknotte lindebomen, drie langs de zijde van de Mgr. Heylenstraat, twee langs de zijde van de Sint-Jozefstraat.

• Gegevens verstrekt door Erfgoed Noorderkempen. DAEMEN C. 2017: terreinbezoek op 29 november 2017.
Auteurs: Jacobs, Els