Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand der Christenen

Beschrijving

Op een omheind grasperk, naast een linde, op de hoek gelegen kapel met rechthoekige plattegrond onder zadeldak (mechanische pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Baksteenbouw met gebruik van gesinterde steen voor banden in hoekpilasters, fries en plint. Tuitgevel met bekronend kruis, spitsboogdeur en radvenster in hardstenen bandomlijsting; zijgevels met rondboogvensters met ijzeren roeden. Bepleisterd en beschilderd interieur met tongewelf, zwarte tegelvloer en neobarok altaar van gemarmerd hout.

Auteurs: Steyaert, Rita