Hoeve Berteneindsehoeve

Beschrijving

Gelegen op het einde van een aarden weg uitlopend op het erf met woonstalhuis ten noordoosten, schuur ten zuidwesten en stalling ten zuiden.

Langgestrekt woonstalhuis onder zadeldak (mechanische pannen), hoeve naar verluidt reeds vermeld in het derde kwart van de 17de eeuw als eigendom van graaf de Merode, huidig woonstalhuis te dateren einde 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw. Verankerde baksteenbouw met diverse muuropeningen, onder meer rechthoekige vensters met arduinen hoekblokken. Bewaarde opkamer en kelder in de noordoostelijke hoek.

Gedeeltelijk versteende schuur met bewaarde lemen wand, tweebeukige schuur van drie traveeën onder zadeldak (golfplaten), interieur met graffiti "van noten/a.v.d.b.".

Auteurs: Steyaert, Rita