Neoclassicistisch hoekpand 't Kamereyck

Beschrijving

"'t Kamereyck", neoclassicistisch, onderkelderd hoekpand van drie + twee afgeronde + vier traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit het vierde kwart van de 19de eeuw, in 1886 ingetekend op het kadaster.

Lijstgevel met veelvuldige verwerking van bepleistering voor de talrijke muurbanden, de geprofileerde omlijstingen van de rechthoekige muuropeningen, de eenvoudige fries en de borstweringen der tweede bouwlaag. Neoclassicistisch interieur met behoud van marmeren schouwen; troggewelven in de kelder.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters, Herenthout, schetsen 1886/10.