Postkantoor met uitbreiding

Voorheen postkantoor en dokterswoning, sedert 1981 ingenomen als uitbreiding van het gemeentehuis.

Eclectische herenwoning van vijf traveeën en twee bouwlagen onder afgeknot schilddak (nok parallel aan de straat, kunstleien), uit het vierde kwart van de 19de eeuw, in 1891 ingetekend op het kadaster. Bakstenen lijstgevel met dubbelhuisopstand, verhoogde begane grond en torenvormige ingangstravee onder tentdak. Rechthoekige muuropeningen onder vrij zware waterlijst. Dito deur in arduinen entablementomlijsting onder driehoekig fronton. Omlopende muurbanden en houten kroonlijst, vooraan op klossen en tandlijst. Later haaks aanbouwsel links onder schilddak (nok loodrecht op de straat, kunstleien); gevarieerde muuropeningen.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters, Herenthout, schetsen 1891/17.