Rijhuis met traditionele kern

Beschrijving

Rijhuis van drie/twee traveeën, drie bouwlagen en een insteekverdieping, met eentraditionele kern uit de tweede helft van de 16de of de 17de eeuw, in neoclassicistische stijl aangepast in de eerste helft van de 19de eeuw. De pseudo-mansarde dateert uit 1934.

De bepleisterde lijstgevel, oorspronkelijk allicht een trapgevel, is mogelijk opgetrokken in bak- en zandsteenbouw, verankerd door smeedijzeren muurankers met gekrulde spie. Pui en insteekverdieping met aangepaste, rechthoekige muuropeningen. Rondboogvensters met imposten en individuele lekdrempels op de eerste verdieping, rechthoekige vensters met cordonvormende lekdrempels op de tweede verdieping.