Woning Dierckx

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Dierckx

Beschrijving

Woning van 1974 naar ontwerp van P. Neefs. Vrijstaande cilindervormige woning van één bouwlaag onder plat dak met in het centrum het rookkanaal van de open haard.

Compacte plattegrond met zithoek, badkamer, wc en kleine gang in het midden. Rond deze kern geschaarde inkom en garage (noordzijde), slaapkamers (oostzijde), speelhoek en bureau (zuidzijde), keuken (westzijde) met muuropeningen in het gevelvlak van de rondlopende bakstenen lijstgevel. Westzijde met uitgespaarde spie met schuiframen van living, bureau en keuken.

• S.N., Paul Neefs. Woningen 1958-1983, Turnhout, 1998, 66-67.

Auteurs: Plomteux, Greet