Burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuizen

Beschrijving

Half- en volledig vrijstaand enkelhuis, circa 1936, aanleunend bij nieuwe zakelijkheid. Twee à drie traveeën en twee bouwlagen onder overkragend afgewolfd zadel- of mank schilddak (nok parallel aan en loodrecht op de straat, zwarte Vlaamse pannen). Bakstenen lijstgevels met parement van siermetselwerk. Vloerplaten en lateien van kunststeen met glasschilfers.

Nummer 10 met over de hoek doorlopend balkon met buisleuning.

Nummer 12 met driekwartronde erker op de tegenover liggende hoek. Rechthoekige, verschillend uitgewerkte ingekaste muuropeningen. Deur en aansluitende vensterpartijen met gekleurd glas in lood vormen één geheel.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Rijkevorsel, schetsen 1936/38.

Auteurs: Plomteux, Greet