Burgerhuis in art deco

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis in art deco

Beschrijving

Halfvrijstaand burgerhuis, circa 1934, naar ontwerp van K. Van Looy (zie inscriptie). Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder overkragend afgewolfd zadeldak (nok parallel aan de straat, zwarte mechanische pannen).

Lijstgevel met parement van bruin siermetselwerk, afgewisseld met constructieve geveldelen van witte natuursteen (erker- en balkonplaten, lateien, lekdrempels, consoles) en breukstenen plint. Tweede bouwlaag met markante afgeronde erker waarop groot balkon met buisleuning ter hoogte van het dakvenster en aansluitend klein balkon boven de inkomdeur, beide met hoekpostament met sierbol. Vrijstaande hoek met uitspringende vierzijdige erker.

Rechthoekige muuropeningen, aangepast op de begane grond; op de bovenverdieping met origineel houtwerk met purperen glas-in-loodramen. Afgeknotte zijpuntgevel met verspringende vensters en oculus. Lagere uitbouw.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Rijkevorsel, schetsen 1934/47.

Auteurs: Plomteux, Greet