Herenhuis in nieuwe zakelijkheid

Beschrijving

Vrijstaand herenhuis, circa 1947 opgericht naar ontwerp van ir. J. Janssens; omringende tuin. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien) waarin grote dakkapellen.

Lijstgevel met oranje-rood parement, gecombineerd met zware arduinen omlijstingen en plint, één geheel vormend met de afsluiting van de bordestrap. Laatste travee met ruime rechthoekige erker en terras met art-decogetinte ijzeren leuning (zelfde motief als trapleuning en tuinhek). Rechthoekige muuropeningen. Ver uitstekende kroonlijst op natuurstenen consoles. Vernieuwde deur, aangepaste garagepoort, latere aanbouwen.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Rijkevorsel, schetsen 1947/42.
  • Informatie verstrekt door eigenaar.