Tweegezinswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Tweegezinswoning

Beschrijving

Vrijstaande, in spiegelbeeld uitgewerkte tweegezinswoning van tweemaal twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met dakkapellen (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) in nieuwe zakelijkheid van circa 1934.

Baksteenbouw met lijst- en zijpuntgevels, afgewerkt met rode parementsteen. Symmetrisch opgebouwde voorgevel met rechthoekige ingekaste muuropeningen; markante zijwaartse deurtravee gedomineerd door groot modulair uitgewerkt bovenvenster met gekleurd glas in lood, rustend op de deurluifel; deur en aansluitend venster, eveneens met glas in lood, vormen een coherent geheel met de bovenpartij. Aansluitende driedelige vensters. Origineel houtwerk; lekdrempels van zwarte leisteen. Nummer 32 met latere achterbouw onder plat dak.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Rijkevorsel, schetsen 1935/21.
  • Informatie verstrekt door eigenaar.