Winkel en dorpscafé

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkel en dorpscafé

Beschrijving

Dorpswoning van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) met dakkapellen, opklimmend tot het vierde kwart van de 19de eeuw; destijds winkel en dorpscafé.

Baksteenbouw met gecementeerde en beschilderde voorgevel; verankerde zijpuntgevels met baksteenfries en aandak. Segmentbogige muuropeningen, arduinen lekdrempels, oorspronkelijk beluikt; destijds in de twee uiterst rechtse traveeën gelijkvormige winkelvensters, circa 1920 vervangen door bredere rechthoekige muuropeningen met ijzeren rolluikkasten. Westelijke zijgevel met getralied segmentboogvenster en drie rondboogvenstertjes met bakstenen waterlijstje in geveltop. Achteraan aanbouw onder plat dak waarin venstertje met houten latei en dito dorpel.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle