Boerenarbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Boerenarbeiderswoning uit het vierde kwart van de 19de eeuw bestaande uit een woongedeelte van drie traveeën met dubbelhuisopstand en staltravee onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Verankerde baksteenbouw op een met schijnvoegen gecementeerde plint; gesinterde baksteenfries. Getoogde of rechthoekige muuropeningen onder strekse boog; beluikte vensters met arduinen lekdrempel; in zijpuntgevels rechthoekige muuropeningen onder houten latei, zie laadvensters, keldervenstertje. Afhang achteraan; recenter aanbouwsel onder plat dak. Waterput in tuin.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle