Beschrijving

19de-eeuwse dorpswoning van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen).

Rood beschilderde bakstenen lijstgevel met plint, kordon en getrapte baksteenfries van gesinterde steen; verankerde zijpuntgevels, beraapte westelijke zijpuntgevel. Rechthoekige muuropeningen onder strekse boog met arduinen lekdrempels en bewaard houtwerk; gietijzeren rolluikkasten vervangen de oorspronkelijk luiken; korf- en rondboogvenster(s) in de zijpuntgevels.

Verankerde aanbouw van drie traveeën onder laag zadeldak (golfplaten); rechthoekige muuropeningen onder houten latei, halvemaan- en getoogd venstertje met tralies. Achteraan een met beuk omhaagde moestuin.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle