Eclectisch woonwinkelhuis

Beschrijving

Eclectisch woonwinkelhuis van circa 1920, zie gevelsteen. Breedhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen).

Bakstenen lijstgevel op arduinen plint met centrale winkeltravee opgetrokken tot puntgeveltje onder zadeldakje; vernieuwde kroonlijst op stenen consoles; verankerde zijpuntgevels. Voorgevel decoratief uitgewerkt met muurbanden, boog- en kraagstenen, panelen en lijsten van gele, rode of gesinterde steen; centrale travee met fraai metselwerk, zie de kwartronde baksteenlijst boven de ijzeren latei van de winkelpui, de uitwerking van de lisenen en het blind rondboogveld van het topvenster met metselmozaïek. Rechthoekige vensters met arduinen latei onder blind boogveld, art-nouveaugetinte lekdrempels met drupmotief; vernieuwd houtwerk.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle