Hoeve met losse bestandelen

Beschrijving

Achterin gelegen oude hoevesite met losstaande bestanddelen. Grondig vernieuwd woonstalhuis onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen) uit 1908, zie gevelsteen: oorspronkelijk een verankerde baksteenbouw op gecementeerde plint met baksteenfries, zie gaaf bewaard woongedeelte met segmentbogige muuropeningen, in de zijgevel kleine vensters met houten kozijn en een opkamer- en keldervenster, afhang achteraan; stalgedeelte verbouwd.

Ten zuidwesten, oudere driebeukige langsschuur van vier traveeën onder schilddak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen); deels in baksteen, deels in snelbouwsteen; zijdelingse aanbouwsels onder lessenaarsdak (golfplaten); uitgespaarde hoek met luif en twee poorten; combinatie van anker- en dekbalkgebinte met pen- en gatverbinding en lange schoren.

Ten zuidoosten, bakstenen karrenhuis met stallingen onder mank zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen); bewaard ankerbalkgebinte.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle