Conciërgewoning van het Klein Seminarie

Beschrijving

Conciërgewoning van het Klein Seminarie, in art deco/nieuwe zakelijkheid van 1932 naar ontwerp van F. Peeters.

Halfvrijstaand enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien) met gevelbrede dakkapel. Puntgevels van siermetselwerk op hoge arduinen plint. Aflijnende houten kroonlijst. Rechthoekige over de hoek doorlopende vensters met hoekzuil van kunststeen; tweedelig topvenster met dito deelzuil; origineel houtwerk met kleinhouten en gekleurd glas in lood in de bovenlichten. Kenmerkende, deel beglaasde houten deur in arduinen omlijsting onder brede luifel en bovenlicht. Gebruikelijke plattegrond met achterbouw. Recent vernieuwde begane grond. Aanpalende elektriciteitscabine uit bouwperiode bestemd voor school en wijk.

• Gemeente-archief Hoogstraten, machtiging van het Ministerie van Openbare Werken 24/6/1932.

Auteurs: Plomteux, Greet