Blauw Ganse

Beschrijving

Traditioneel diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak (nok loodrecht op de straat, pannen), uit het vierde kwart van de 16de eeuw.

De gecementeerde en beschilderde trapgevel van zeven/zes treden is vermoedelijk opgetrokken in bak- en zandsteenbouw, verankerd door smeedijzeren muurankers met gekrulde spie. In de 19de eeuw aangepaste, rechthoekige deur- en vensteropeningen met hardstenen lekdrempels, cordonvormend op de derde bouwlaag. Vermoedelijk vormden de eerste twee bouwlagen oorspronkelijk een hogere pui met een skeletstructuur, waarboven een insteekverdieping met bolkozijnen. De door waterlijsten belijnde, tweeledige geveltop wordt geopend door een rechthoekig drielicht met kwarthol geprofileerde dagkanten en waterlijsten. Daarvan onderscheidt het bredere en lager geplaatste middenluik zich door een latei op korbelen. Het luik van de topgeleding is gedicht. Achtergevel: verankerde, bepleisterde puntgevel met aandak.