Twee groepsbebouwingen van burgerhuizen

Beschrijving

Twee symmetrisch uitgewerkte groepsbebouwingen, respectievelijk van vijf en zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen, kunstleien) in neoclassicistische stijl van circa 1889 en 1886. Voormalig huis "De Spiegel" ter plaatse van nummers 132-134.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevels op arduinen plint, verlevendigd met schijnbossages, lijst- en paneelwerk en een gevelafsluiting met houten kroon- en tandlijst op klossen en voluutconsoles. Rechthoekige muuropeningen, op de bovenverdieping in geriemde omlijsting met oren en cartouchevormige sleutel; in oorsprong gekoppelde deuren, op de nummers 132-134 opgenomen in een centraal risaliet; nummers 134 en 136 met originele houten paneeldeur. Nummers 132 en 138 met volledig vernieuwde begane grond. Vrijstaande noordelijke zijpuntgevel met rechthoekige vensters.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Hoogstraten, schetsen 1889/15, 1886/7.

Auteurs: Plomteux, Greet