Flatgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Flatgebouw

Beschrijving

Art-decogetint flatgebouw met vier woningen en garage van 1931 naar ontwerp van M. Rosiers. Gelijkaardig complex aan De Merodelei nummers 181-183 te Turnhout, gebouwd door dezelfde opdrachtgevers.

Voorbouw van zes traveeën en twee bouwlagen onder plat dak. Lijstgevel van siermetselwerk met markante pilasters, corresponderend met rookschachten. Centrale korfbogige doorrij met bepleisterde gevelvlakken, onder meer sleutel met opschrift BIJNENS & Co + logo en boogvormig verhoogde dakcontour; bewaarde ijzeren lichtarm op de bovenverdieping. Rechthoekige muuropeningen met origineel houtwerk. Achterliggende rechthoekige garage; overspanning met Polonceauspanten in plaats van de op het plan voorziene Engelse spanten.

• Gemeente-archief Hoogstraten, machtiging van het Ministerie van Openbare Werken 29/6/1931.

Auteurs: Plomteux, Greet