Hoeve Laerhoef

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Laerhoef

Beschrijving

Reeds als toponiem vermeld in 1554, inplanting voorkomend op De Ferraris- en Vander Maelenkaart (circa 1775 en circa 1854). Huidig complex van circa 1933 met integratie van oudere stallen (volgens eigenares).

L-vormig woonstalhuis en schuur, met woongedeelte van drie, stal van negen en schuur van drie op vijf traveeën onder doorlopend afgewolfd zadeldak (nok loodrecht op en parallel aan de straat, mechanische pannen) met afhang aan erfzijde. Latere noordelijke aanbouw. Bakstenen lijst- en zijpuntgevels (ankers) met getoogde muuropeningen voor woonhuis; betonnen stalvensters; noordoost gelegen opkamer.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Hoogstraten, schetsen 1863/8, 1931/9, 1933/10, 1946/3.

Auteurs: Plomteux, Greet