Eclectische villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectische villa

Beschrijving

Eclectische villa van 1926, heden restaurant; dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder overkragende, afgewolfde zadeldaken (nok loodrecht op en parallel aan de straat, leien).

Bakstenen punt- en lijstgevel (knipvoegen) op arduinen plint, verlevendigd met witgeschilderde muurbanden, lateien, hoek- en sluitstenen. Risalietvormende puntgevel met spaarveld; driezijdige erker onder leien dakje op de begane grond. Rechthoekige, korf- en rondboogvensters met vernieuwd houtwerk. Opengewerkt portaal onder leien dakje met houten zuil, borstwering en windborden; originele eikenhouten paneeldeur met bovenlicht. Deels verbouwd en vergroot.

• Gemeente-archief Hoogstraten, machtiging verleend door het Ministerie van Openbare Werken 18/6/1926.

Auteurs: Plomteux, Greet